Engedélyezte a Versenyhivatal a Libri-Shopline fúziót

A fúziós megállapodás értelmében a két cég korlátozza a kereskedelmi árrése mértékét, valamint visszatérítést adnak a velük szerződött kiadóknak.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a két fél kötelezettségvállalásával engedélyezte a Libri és a Shopline összevonását - írja a Napi.hu.

A két cég a fúziós eljárás során olyan kötelezettségvállalást tett, amellyel önkéntesen korlátozták a kereskedelmi árrés emelésének mértékét, valamint visszatérítést biztosítottak a közvetlenül velük szerződött kiadók internetes értékesítése után a következő három évben.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) december 10-i engedélyét követően a tőkepiaci törvény által biztosított határidőn belül sor kerül az SQ-Invest Kft. által korábban tett nyilvános vételi ajánlat lezárására - jelentette be a Shopline a BÉT honlapján.

A Libri és a Shopline májusban jelentette be a cégcsoportok összevonását. A két cégcsoport által aláírt megállapodás értelmében a Bookline könyves webáruházat üzemeltető Shopline-webáruház Nyrt. tulajdonosi köre megváltozik, valamint felvásárolja a Libri bolthálózatot és az azonos nevű internetes áruházat működtető társaság üzletrészeinek 100 százalékát.

A részvények 67,70 százalékát a Libri-tulajdonos SQ Invest szerzi meg, a Shopline többségi tulajdonosa, a Közép Európai Kiadó és Média Zrt. (CEMP) pedig a részvények 27,31 százalékát tartja meg.

A Shopline továbbra is a tőzsdén marad, a két nagytulajdonos részvénypakettje mellett fennmaradó részvényeket továbbra is kisbefektetők birtokolják majd - közölték a megállapodás aláírásakor.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.