Engedély már van, kaszinók még sehol

Már bejegyezték a koncessziós cégeket, de nem üzemelnek még a Szima Gábor és Andy Vajna érdekeltségébe tartozó új kaszinók - írja a Napi.hu. A NAV-tól ugyanis meg egyik cég sem kapott üzemeltetési engedélyt.

A portál szerint pedig a játékkaszinók már üzemelhetnének a koncessziós szerződés szerint.

Kelet-Magyarországon Szima Gábor nyithat két kaszinót, egyet Nyíregyházán, egyet pedig Debrecenben. Az üzletember, aki az elmúlt években a 100 leggazdagabb című kiadványban is szerepelt akkor tízmilliárd forintos vagyonával, egyben a DVSC elnöke is, így nem meglepő talán, hogy koncessziós cégeiben a DVSC Futball Szervező Zrt. kisebbségi tulajdonosként vesz részt. Ettől azt remélik, hogy a labdarúgóklub stabil bevételre tehet szert a következő időszakban.

Debrecenben július 29-én, a nyíregyházinál pedig augusztus 5-én indult a tíz évre szóló koncessziós időszak, a nyertesnek az aláírástól számított 90 napon belül meg kell kezdenie a kaszinók működtetését, ám jelenleg nem üzemel egyik sem.

Budapesten és Pest megyében Andy Vajna filmipari kormánybiztos érdekeltsége nyert el öt koncessziót. A Las Vegas Casino Kft. egyébként működtet kaszinót most is: övék a Széchenyi téri Sofitel-szálloda aljában lévő Las Vegas. A koncessziós időszak két egység esetén szeptember 1-jén indul, a többi háromnál 2015. január 1-jén.

A tavalyi törvénymódosítás szerint összesen 11 kaszinó kaphat működési engedélyt Magyarországon. A fővárosban és Pest megyében öt, Nyugat- és Kelet-Magyarországon pedig három-három. Keleten egy koncesszió nem kelt még el, és ugyancsak egy vár gazdásra nyugaton is. A soproni kaszinó koncessziós szerződése 2015 végéig érvényes, és élő szerződése van a korábban kaszinóváros létrehozását tervező Eurovegas Hungary Zrt.-nek is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.