Emelkedhet ma a tőzsde

Optimista globális hangulatban emelkedhet a Budapesti Értéktőzsde kedden.

Csáky Attila, az UniCredit Bank kereskedési igazgatója szerint erősödés várható minden fronton. Ezt mutatja a forint is reggel, és ezt jelzik az ázsiai és az amerikai piacok is.

Az optimista nemzetközi hangulattól minden bizonnyal a BÉT sem függetleníti magát. Az emelkedés mértéke azonban kérdéses, főleg az OTP-nél - mondta a szakértő.

Az európai tőzsdéken szintén a hétfőn indult erősödés folytatódása várható az előrejelzések szerint. A befektetőket azok a hírek késztették részvényvásárlásra, amelyekből arra lehet következtetni, hogy körvonalazódik a görög adósságprobléma rendezése, illetve hogy az Európai Központi Bank újabb gazdaságösztönző lépésekre szánhatja el magát.

A BUX 11,01 pontos, 0,07 százalékos csökkenéssel, 14.929,76 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 16 milliárd forint volt, a vezető részvények vegyesen zártak: a Mol és az OTP erősödött, míg a Magyar Telekomnak és a Richternek csökkent az árfolyama a pénteki záráshoz képest.

A Mol 105 forinttal, 0,73 százalékkal 14 500 forintra erősödött, 3,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 42 forinttal, 1,50 százalékkal 2 840 forintra nőtt, forgalmuk 10,1 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,47 százalékkal 468 forintra csökkent, forgalma 544,1 millió forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 600 forinttal, 2,01 százalékkal 29 200 forintra esett,

a részvények forgalma 1,2 milliárd forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis változatlan árfolyamon, 14 800 forinton zárt, forgalma 75,3 millió forint volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.