Emelkedéssel nyithat a tőzsde

Emelkedéssel nyithat csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde, a kereskedésnek ezután a késő délelőtti európai és amerikai makroadatok szabhatnak irányt - vélekednek az elemzők.

Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője közepes-erős pozitív nyitásra számít csütörtökön. Úgy vélte, ez a többségében kedvező vállalati gyorsjelentéseknek köszönhető: egyedül a Siemens és BASF bizonytalanította el a piacokat, míg a France Telekom, a BT Group, a Renault, a Sony eredménye kifejezetten biztató volt.

Az elemző szerint az emelkedés késő délelőttig minden bizonnyal kitart majd, ekkor érkeznek jelentős makroadatok, előbb 11 órakor az eurózónából, majd 11:30-kor a legfrissebb amerikai munkanélküliségi számokat teszik közzé.

Illés László úgy vélte, egy korrekciós hullám lehetősége továbbra is fennáll. Hozzátette: ha csütörtök reggel túlreagálja a piac az optimizmust, akár napon belüli korrekció is elképzelhető.

Az amerikai gazdaságról pillanatképet adó, a Fed által magyar idő szerint szerda este publikált Bézs Könyv tartalma Illés László szerint úgy foglalható össze, hogy "a nehezén már túl vagyunk, de vannak még problémák". Mivel a jelentésben szélsőséges állítás nincs, hatása a piacokra semleges, esetleg enyhén kedvező - vélekedett.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője kis mértékű pozitív nyitásra számít csütörtökön. Úgy vélte, az OTP akár lokális csúcsra is eljuthat a nap folyamán, ami további vevőket hozhat a piacra.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 6,51 pontos, 0,04 százalékos emelkedéssel, 16.487,90 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 20,3 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő gyógyszerpapírok kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 50 forinttal, 0,38 százalékkal 13.300 forintra erősödött. Az OTP részvények ára 30 forinttal, 0,82 százalékkal 3.675 forintra nőtt. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,06 százalékkal 670 forintra emelkedett. A Richter papírok árfolyama 755 forinttal, 2,08 százalékkal 35.550 forintra csökkent. Szektortársa, az Egis árfolyama 200 forinttal, 1,11 százalékkal 17.800 forintra esett. 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.