Elutasították Soros cégének keresetét

Elutasította a Fővárosi Bíróság a Soros Fund Management LLC keresetét, amelyet az alapkezelő a PSZÁF 489 millió forintos büntetése miatt nyújtott be. A közigazgatási perben hozott ítélet nem jogerős.

Ítéletet hirdetett ma a Fővárosi Bíróság (FB) a Soros Fund Management LLC kontra PSZÁF közigazgatási perben, elutasítva Soros György cégének keresetét. Az alapkezelőt a PSZÁF tavasszal bírságolta meg, mert a felügyelet szerint tavaly októberben tisztességtelen módon befolyásolta az OTP részvényeinek árfolyamát, komoly értékvesztést okozva a bankpapíroknak.

Elutasították Soros cégének keresetét
Financier George Soros is seen in a camera viewfinder during an interview at the UN Climate Change Conference 2009 in Copenhagen December 10, 2009. REUTERS/ (DENMARK ENVIRONMENT BUSINESS)

Az ítélet indoklása nem volt nyilvános, és a Soros cég jogi képviselője munkatársunknak még nem tudta megmondani, hogy megfellebbezik-e azt. A büntetést egyébként már kifizették. Ugyanakkor Binder István, a PSZÁF szóvivője a Népszabadságnak elmondta: elégedettek a felügyelet hajdani határozatát megerősítő bírósági ítélettel.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.