Minden ugyanolyan lesz a jobb és a bal oldalon

A leromlott állapotú, nyomvályús jobb pálya korszerűsítésével folytatódik a körgyűrű M1 és M7 közötti szakaszának bővítése. A fővárosba érkező autósok a tegnapi forgalomba helyezés után már az új betonburkolatú bal pályán, szélesebb sávokon, biztonságosabban közlekedhetnek akár a hétvégi Formula 1 Magyar Nagydíjra is.

A jobb pálya kivitelezése során első ütemben a 1. számú főút felé vezető szakaszt újítják fel. A meglévő jobb pálya négy sávjából kettőt a munkálatok idejére lezártak. A szakaszon 3 kilométer hosszan pályaszerkezet cserét végeznek. Új portálszerkezeteket, változtatható jelzésképű táblákat, két magasságkorlátozó kaput is kiépítenek, a teljes forgalomtechnikai és vízépítési rendszert megújítják. Az M1-es szakaszon az M0-ás csomóponti elválás környezetében 5 új portálszerkezet épül, tájékoztató táblaképekkel. Az M7-M1 közös kivezető szakaszán pedig további 2 portálszerkezetet és üzemi hírközlési alépítményt létesítenek. A munkálatok miatt várhatóan augusztus végéig forgalomkorlátozás lesz.

A bal pálya mellett további befejező munkálatokat végeznek, a vállalkozó a vadvédő kerítés építése után ősszel növényeket telepít majd. A kivitelezés azonban ezen a szakaszon már forgalom- és sebességkorlátozás nélkül zajlik.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában valósul meg az M0-s autóút M1-es és M7-es autópálya közötti 2,7 km hosszú szakaszának bővítése. A fejlesztés keretében a bal pálya kiépítésével 2x3 sávot és egy leálló sávot alakítanak ki. A kivitelezés befejezésével, 2015 őszétől az autósok az M3-as irányába és Győr felé is három forgalmi sávot használhatnak majd.

Az M1-M7 közötti fejlesztés 85 százalék uniós és 15 százalék hazai forrás felhasználásával valósul meg, a Bentonútépító Zrt. kivitelezésében nettó 6 milliárd forint értékben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.