Eltűnik az arany a BÉT-ről

Három év után kikerül a pesti tőzsde kínálatából az arany. A nemesfém eltűnése nem jelent komoly változást a parkett életében: idén például egyetlen kötés sem volt erre a termékre.

Megszűnik az arany kereskedése a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT), az áruszekcióban szereplő arany kontraktust október 21-én törli a tőzsde - közölte a BÉT a honlapján. A fizikai teljesítésű, kilo-arany elnevezésű kontraktus utolsó kereskedési napja október 16.

A vezérigazgatói határozat indoklásában az szerepel, hogy a KELER KSZF Kft. 2009. szeptember 30-ai hatállyal törli a közraktári jegy befogadási kondíciós listájáról a Hungária Közraktározási és Kereskedelmi Zrt.-t mint elfogadott közraktárt mind a gabonatermékek, mind a kilo-arany vonatkozásában, arany kontraktusnál pedig ez a cég az egyetlen elfogadott közraktár.

A határidős arany kereskedése 2006. április 20-án indult a Budapesti Értéktőzsdén. Az új árutőzsdei termék a jelek szerint nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a BÉT statisztikái szerint az aranyra 2009-ben egyetlen üzlet sem született, és nyitott kötésállomány sincs erre a termékre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.