Ilyen lesz: az első fotó a kecskeméti Mercedesről

Matricákkal álcázott próbakocsik után a premier előtt három héttel megmutatjuk az igazi arcát a a Magyarországon készülő új B Mercedesnek.

A Daimler konszernhez tartozó Mercedes-Benz 800 millió eurót ruház be Kecskeméten, ami 2500 új munkahelyet jelent. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary 2012-ben kezdi meg a következő generációs A- és B-osztályú személyautók sorozatgyártását, az első ütemben évi százezer darab a terv. Ahogy Kozári Edina, a Mercedes-Benz Hungária kommunikációs vezetője elmondta, jó tempóban halad a kecskeméti gyárban a termelés előkészítése: a menetrendnek megfelelően 2011. májusában befejeződött a műszaki berendezések felállítása a gyártócsarnokokban, majd július végén sikeresen befejezték a technológia próbaüzemet.

Szeptembertől kezdődnek a gyártástesztelés különböző fokozatai, melyek során elkészítik az első tesztautókat, és optimalizálják a teljes gyártóberendezést, így minden előfeltétel adott lesz, hogy a jövő év első negyedében legurulhassanak a futószalagról az első ügyfélautók: a Made in Hungary Mercedes-Benz B-osztályok.

Kompakt Sports Tourer, így határozza meg a szeptember 13-án Frankfurtban bemutatásra kerülő legújabb modelljét a Mercedes-Benz. Az A és B-osztály családtagjai Németországban és Magyarországon is készülnek majd: Rastattban már szeptemberben elindul a sorozatgyártás, és az autókat novembertől forgalmazzák. Az új B-osztály hossza 4,4 méter, szélessége 1,9 méter, magassága 1,6 méter.

"Ennyi újdonság még egyetlen modellváltásnál sem jelent meg a Mercedes-Benz történetében", így jellemzi a márka legújabb modelljét Thomas Weber, a Daimler konszern kutatásért felelős igazgatósági tagja és a Mercedes-Benz Cars fejlesztési vezetője. Az új B-osztály új benzin- és dízelmotorjait, valamint kézi és automata sebességváltóit Stuttgartban gyártják. A B-osztály valamennyi modelljének alapfelszerelése az ECO Start-Stop szerkezet. Újonnan tervezték a B-osztály elektromechanikus kormányművét, a kisméretű rásegítő villanymotor a kormányoszlopra került. A sportcsomag kormánykerekének nagyobb elfordításakor érezhetően közvetlenebb lesz az áttétel, ami jelentősen fokozza az autó élénkségét.

Világújdonság a kompakt kategóriában a B-osztály szériafelszerelése, a radaros ütközés-figyelmeztetés, adaptív fékasszisztenssel, amely az utoléréses balesetek veszélyét csökkenti. A Collision Prevention Assist fénnyel és hanggal is figyelmezteti a figyelmetlen sofőrt az akadály előtt, és pontos fékezésre készíti fel a fékasszisztenst. Más rendszerektől eltérően ez nemcsak városi forgalomban, hanem 30 km/óránál nagyobb sebességnél, például ráfutásos baleseteknél, tehát  valódi veszélyhelyzetben is növeli a biztonságot.

A kecskeméti Mercedes
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.