Első fokon elrendelték a debreceni Szuperinfó felszámolását

Az országosan 64 hirdetési újságot működtető laphálózat debreceni cége ellen felszámolást rendelt el első fokon a bíróság. A debreceni Szuperinfó nem fizetett ki egy ötmilliós tartozást, de ha a céggel együtt a franchise-jogok is elvesznek, később nagyobb lehet a baj.

A Debreceni Törvényszék első fokon, nem jogerősen megállapította a debreceni Szuperinfo Média Kft. fizetésképtelenségét és elrendelte az Eugen A. Russ által tulajdonolt Voralberger Medienhaus érdekeltségébe tartozó cég felszámolását. A cég honlapja szerint az országos Szuperinfó laphálózatot az Inform Média cégcsoport működteti s a laphálózat országosan 64 lapot foglal magában. Az említett Inform Média cégcsoport adja ki Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye napilapjait is.

A bíróság nem jogerősen azért rendelte el a Szuperinfo Média Kft. felszámolását, mert a cég 2011 szeptembere óta nem fizetett ki egy nettó 5 millió forintos megbízási díjat a szintén debreceni székhelyű, tanácsadással foglalkozó L.C.S. Consulting Kft.-nek. Az Inform Média cégcsoport volt vezető jogásza tulajdonában álló cég 2011. novemberében fordult bírósághoz a tartozás miatt, s a Debreceni Törványszék az idén július 13-án kelt végzésében megállapította, hogy az L.C.S. Consulting Kft. kérelme megalapozott.

Az ügy egyik érdekessége, hogy a cég honlapján a múlt héten még a Szuperinfo Média Kft. szerepelt a Debreceni Szuperinfó kiadójaként, ezen a héten azonban már - az ugyanarra a címre bejegyzett - Krekk-Infó Nonprofit Kft.-t jelölték meg kiadóként. Kérdés, hogy a Krekk-Infó csak a debreceni Szuperinfo kiadását vette-e át, vagy az országos franchise-jogokat is. Erről meg szerettük volna kérdezni a cég vezetőit, s kíváncsiak voltunk arra is, hogy fellebbeznek-e a bírósági végzés ellen, de a Krekk-Infó Nonprofit Kft. képviseletében Fodor István ügyvezető e-mailben azt válaszolta: "nincs tudomásunk a Debreceni Szuperinfó újságot kiadó társaság elleni felszámolási eljárásról, kérdése nagy valószínűséggel téves információkon alapul". Arra azonban már nem válaszolt, hogy nem a Krekk-Infó Nonprofit Kft.-vel, hanem a Szuperinfo Média Kft.-vel kapcsolatban kerestük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.