Előznek a használt autók

Miközben az elmúlt években ismét kezdett magára találni az újautó-eladás, a használt kocsik piaca továbbra is lényegesen jobban gyarapszik.

Idén is folytatódott az immár évek óta tartó folyamatos bővülés a használtautó-kereskedelemben. Ennek eredményeképpen a hazai használt személyautók körében közel 550 ezer adásvétel várható, ami a tavalyihoz képest 11 százalékos növekedést jelent, miközben az importált használt autók száma, 27 százalékos erősödést produkálva, elérheti a 123 ezret – írja a Világgazdaság.

A Datahouse adataiból kiderül: az elmúlt években, 2010-től kezdve jelentősen átalakult a használt autók vásárlóinak célterülete. Fodor László, a Használt­autó.hu szakértője szerint míg öt éve még a Magyarországon átírt használt személyautóknak csupán négy százaléka volt külföldi, idén ez az arány már eléri a 21 százalékot, vagyis a vásárlók minden ötödik használt autót importból szereznek be.

Egyelőre megállíthatatlannak tűnik a használtautó-import növekedése, ez pedig egyre jobban megmutatkozik a hazai autópark összetételében is. Míg 2010-ben a hazai forgalmit szerzett autók 71 százaléka volt új autó, ez az arány mára 39 százalékra csökkent.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.