Előállítás Lombard Kézizálog-ügyben

A rendőrök előállították a Lombard Kft. tulajdonosát a céghez tartozó Kézizálog Zrt. ügye kapcsán.
A Lombard Kézizálog Zrt. ügyével kapcsolatban kedden egy embert előállítottak a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai – közölte a honlapján a rendőrség. Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az intézkedést megelőzően nyomozók házkutatást tartottak a férfi lakhelyén, és a vagyon-visszaszerzési intézkedéseket is megkezdték.

Az MTI úgy tudja, a férfi azonos a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosával, aki korábban önfeljelentést tett. Az ORFK április elején jelentette be, hogy a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa önfeljelentést tett a rendőrségen, a nyomozás csalás gyanújával indult. Az akkori közlés szerint a kár meghaladja a 4 milliárd forintot.

Csiszér-Kovács Viktória rendőr alezredes, szóvivő akkor elmondta, hogy a Lombard Kézizálog Zrt. tulajdonosa jogi képviselőjével jelent meg a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda épületében, ahol önfeljelentést tett. A feljelentés nyomán a hatóság csalás gyanúja miatt indított vele szemben nyomozást. Az önfeljelentéssel egy időben a nyomozók több helyszínen tartottak házkutatást, és iratokat foglaltak le.

Az Opten adatbázisa szerint Lombard Kézizálog Zrt. nevű cég nem létezik. A minden bizonnyal szóban forgó Kézizálog Zrt. tulajdonosa a felszámolás alatt álló, végrehajtásokkal terhelt Lombard Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., amely Bíró Péteré.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.