Elmozdított MVM-es csúcsmenedzserek

Távozik az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. gazdasági vezérigazgató-helyettese, Nagy Csaba, illetve az állami energiacsoport törzskari vezérigazgató-helyettese, Bánfi László – tudtuk meg.

Nagy Csaba a továbbiakban Baji Csaba elnök-vezérigazgató főtanácsadója lesz, míg Bánfi László továbbra is betölti az általa eddig is ellátott jogi igazgatói teendőket. Bánfi László a kormányváltás után került a csoporthoz, jelenleg többek között a paksi atomerőmű felügyelőbizottsági elnöke és az MVM Partner nevű áramkereskedelmi leányvállalat igazgatósági tagja. Nagy Csaba két évvel a kormányváltás után, 2012 közepén érkezett. Korábban az OTP-nél dolgozott, MVM-es kinevezését megelőzően pedig a Magyar Fejlesztési Bank munkatársa volt.

Értékelések szerint távozásuk az E.ON gázcégeinek átvételével állhat összefüggésben. Eszerint Orbán Viktor kormányfő környezete vontatottnak ítélhette a folyamatot. Az ügylet elhúzódására utalt, hogy noha a tavaly novemberben a miniszterelnök és az E.ON között aláírt szándéknyilatkozat január végét jelölte meg az adásvétel megkötésének végső időpontjaként, a szerződésre végül csak márciusban került az MVM és az E.ON vezetőinek aláírása. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.