Elmeszeltek még egy gyorskölcsönös céget

A Provident és az Athlon után elmarasztalt a felügyelet a gyorskölcsönpiac harmadik szereplőjét, a KáPé-t is. A társaság félmilliós bírságot és sok feladatot kapott.

Három héttel a Providenttel és az Athlonnal szembeni felügyeleti intézkedés után a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elmeszelte a gyorskölcsönpiac harmadik szereplőjét, a KáPé Hitelt is – derül ki a PSZÁF most közzétett határozatából. A társaság félmillió forint bírságot kapott, míg az Athlont anno másfélmillióra büntette a felügyelet, a Providentet pedig nem sújtotta pénzbírsággal.

A PSZÁF felszólította a KáPé-t, hogy mindenkor tartsa be az előtörlesztés esetén alkalmazott hiteldíj, illetve a tevékenységével összefüggő kereskedelmi kommunikációja során pedig a feltüntetett referencia teljes hiteldíj mutató számítására vonatkozó jogszabályi előírásokat.

A felügyelet emellett eőírta a cégnek, hogy üzletszabályzatát, a kockázatvállalási tevékenységéhez kapcsolódó és számviteli tevékenysége körébe tartozó belső szabályzatait, valamint a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozásának megelőzésére és megakadályozására szabályzatát a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseknek való maradéktalan megfelelés érdekében dolgozza át, egészítse ki és hozza egymással összhangba.

A KáPé-nak az előírt intézkedések végrehajtására tervet kell kidolgoznia, melyet harminc napon belül be kell nyújtania a felügyeletnek, míg az abban foglaltakat legkésőbb év végéig kell megvalósítania a cégnek. Az intézkedés végrehajtásáról október 30-ig, majd 2010. január 15-ig kell írásban tájékoztatnia a PSZÁF-ot a KáPé-nak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.