Élményfürdő lesz a sepsiszentgyörgyi strand

Élményfürdővé alakítják a sepsiszentgyörgyi strandot, amelynek korszerűsítést a székelyföldi város lakói szorgalmazták - írja az Új Magyar Szó című bukaresti napilap internetes oldalán.

 A strand átalakításáról a közmeghallgatást a sepsiszentgyörgyi városháza www.sepsi.ro internetes oldalán hirdették meg még januárban. A honlapon az érdeklődők megtekinthették a strand átalakításának látványterveit is, és javaslatot tehettek, hogy inkább a sportolási vagy a szabadidős tevékenységek legyenek hangsúlyosak az átépítés után. Az elmúlt egy hónapban mintegy 1.300 sepsiszentgyörgyi polgár szavazott a honlapon.

A szavazatok alapján átalakítják a meglévő nagymedencét, ezen kívül csúszdák és más élményelemek szórakoztatják majd a kikapcsolódni vágyókat. A városvezetés abban bízik, hogy a élményfürdő jobban vonzza majd a látogatókat, mint az eddigi strand, és az átépítés összege megtérül.

Számítások szerint a sepsiszentgyörgyi "aquapark" kiépítése kétmillió euróba kerül. Ha csak felújítanák a strandot, arra egymillió eurót kellene költeni. Az önkormányzat saját költségvetéséből, vagy befektető részvételével szeretné megvalósítani a beruházást, amelyhez még 2011-ben hozzá szeretnének látni.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.