Elmarad a Malév-pilóták sztrájkja

A pilóták és a cég abban maradt, hogy az ünnepek alatt nem lesz sztrájk. A Malév vezetése azonban továbbra sem enged, a pilóták követelései szerintük irreálisak.

A Malév és a HUNALPA a ma délutáni sztrájktárgyaláson megállapodott abban, hogy a Malév pilóták nem lépnek sztrájkba az idei évben - tudatta lapunkkal sajtóközleményében a Malév kommunikációs vezetője.

A pilóta szakszervezet ugyanakkor továbbra is fenntartja bérkövetelését, melynek mértékére vonatkozóan ajánlatot vár a munkáltatótól. A cég közleménye szerint Martin Gauss vezérigazgató a tárgyaláson egyértelművé tette, hogy a Malév nem ad béremelést, s ezen álláspontját a légitársaság menedzsmentje a végsőkig fenntartja.

A Malév vezetősége továbbra is irreálisnak tartják a pilóták bérköveteléseit, közleményében a légitársaság illetve az egész magyar gazdaság kritikus állapotára hivatkozik.

A Malév vezetése folytatja az egyeztető tárgyalásokat a szakszervezet képviselőivel és igyekszik erről meggyőzni a pilótákat - zárul a közlemény.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.