Elmarad a British Airways sztrájk

Hétfőn szerencsével járt a londoni felsőbíróságon a British Airways menedzsmentje, amely egy technikai apróságra hivatkozva elérte a munkabeszüntetés törvényen kívül helyezését. Az ostromlott nemzeti légitársaság arra hivatkozott, hogy a kabinszemélyzetet képviselő Unite szakszervezet nem követte a szabályokat, amikor tájékoztatta tagjait a szavazás eredménye felől.

Az eredeti tervek szerint a kabinszemélyzet keddtől kezdve négyszer öt napon át, egy-egy nap kihagyással május 18-a és június 9-e között nem dolgozott volna, több százezer utas terveit felborítva. A BA honlapja egyébként hétfőn részletesen felsorolta, hogy a következő három hétben mely járatait indította, illetve törölte volna. A vezetés számításai szerint a menetrend mintegy 70 százalékát be tudták volna tartani, különös tekintettel a transzatlanti desztinációkra.
A szakszervezet korábban jelezte, hogy fellebbezést nyújt be a sztrájk esetleges semmissé tételével szemben.
A munkabeszüntetésről annak ellenére döntött a kabinszemélyzet, hogy brit összehasonlításban továbbra is a szakma legjobban megfizetett dolgozóinak számítanak. A Unite szakszervezet a légitársaságnak abba a tervébe kötött bele, hogy a légikísérők számának járatonkénti csökkentésével kíván költséget megtakarítani. Az újabb szakszervezeti sérelmek közé tartozik, hogy a BA megvonta a legutóbbi fordulóban sztrájkoló dolgozóktól az utazási kedvezményeket, a napokban pedig ötven szakszervezeti bizalmi ellen fegyelmi eljárást indított.
A sztrájk lefújása meglehetőséen későn érkezett, aki csak tehette, az elmúlt napokban már megváltoztatta utazásának időpontját, illetve aki csak tehette, rivális légitársaságoknál foglalte le következő jegyeit.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.