Ellenőrzi a munkaügyi felügyelet Ferihegyet, de nem mondják meg, mikor

Nem hozza nyilvánosságra a munkaügyi főfelügyelőség, mikor ellenőrzik a ferihegyi repteret.

A Munkástanácsok szerint a Budapest Airport negyven görög munkavállaló kiképzését kezdte meg, hogy sztrájktörőként alkalmazza őket a ferihegyi reptéren; a szövetség elnöke, Palkovics Imre a munkaügyi főfelügyelőséghez fordult, hogy megakadályozza a törvénysértést.

A Budapest Airport tájékoztatása szerint azonnali hatállyal biztonsági ellenőröket alkalmaznak európai uniós országokból, hogy csökkentsék a repülőtér és a légitársaságok további kárait, és javítsanak az utasok rendkívül nehéz helyzetén.

A szakszervezet közleménye szerint Kovácsszegi Dorottya, az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) főosztályvezetője  ígéretet tett arra, hogy a felügyelőség munkatársai a sztrájkbizottsággal közösen még hétfőn munkaügyi ellenőrzést tartanak a repülőtéren.

Az OMMF hétfőn délután arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Ferihegyről érkezett bejelentések alapján a hatóság a jövőben ellenőrizni fogja a hatáskörébe tartozó jogszabályok érvényesülését, ugyanakkor az ellenőrzés pontos időpontját - az eredményesség érdekében - nem hozza nyilvánosságra.

A főfelügyelőség közleményében hangsúlyozta: a hatósági vizsgálat egyebek mellett a munkaidőre, a pihenőidőre vonatkozó szabályok betartására, a munkaidő-nyilvántartási kötelezettségek érvényesülésére terjed ki. A sztrájkjogok érvényre jutásával illetve megszegésével kapcsolatban az OMMF-nek nincs ellenőrzési jogköre.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.