Elkerüli Debrecent a Colas

A Colas építheti meg a 4-es főút Debrecent elkerülő 11,9 kilométeres szakaszát: a társaság 3,4 milliárd forintos ajánlatával nyerte meg a beruházásra kiírt közbeszerzési eljárást. Az utat bő másfél év múlva vehetik birtokba az autósok.

Eredményt hirdetett a 4-es főút Debrecent tehermentesítő szakaszának megépítésére kiírt közbeszerzési eljáráson a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. A tenderre hét pályázó adott ajánlatot, közülük azonban csak hat volt érvényes. A legkedvezőbb ajánlatot a Colas Építő Zrt. adta.

A NIF döntése szerint a győztes pályázó 3,4 milliárd forintért építheti meg a 4-es főút új szakaszát a 35-ös főútig. A beruházás szerződéses ára lényegesen alacsonyabb a projektre betervezett költségnél: a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) adatainak tanúsága szerint a debreceni elkerülő megépítésére felhasználható támogatás 10,9 milliárd forint lett volna.

Az irányonként egy forgalmi sávos új útszakasz 11,9 kilométer hosszú lesz. Különszintben keresztezi majd a Debrecent Tiszalökkel összekötő vasútvonalat, a környezet védelmét 1,8 kilométer zajárnyékoló fal, csaknem 13,4 kilométer vadvédő kerítés és egy vadátjáró szolgálja. Az útépítőknek emellett 1400 fa és több mint 60 ezer cserje telepítéséről is gondoskodniuk kell.

Az autósok előreláthatólag 2011 márciusában vehetik majd birtokba az új útszakaszt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.