Elkelt 1300 kutya

Egy kedden záruló, nyolc hónapos internetes kampány során a 1300 gazdátlan kutyát fogadtak örökbe, de még további kétezer vár új otthonra.

A kutyák száma Magyarországon óvatos becslések szerint is megközelíti a kétmilliót. Évente sokezer négylábú kerül az utcára. Pontos felmérések nem állhatnak rendelkezésre, de a kóbor kutyák száma országos szinten több százezres nagyságrendű. Ezek után fontos, hogy elérte céljait az az internetes kampány, amelyet hazánk egyik legnagyobb állateledel gyártó és forgalmazó vállalata, a Mars Magyarország indított útjára március elején a felelős állattartás erősítése érdekében - mondta Solti László.

A Szent István Egyetem rektora szerint egyébként a mostani nehéz gazdasági helyzetben nem növekszik a kicsapott kutyák száma. A kampány idején a Mars közreműködésével 1300 kutya talált gazdára, de még mindig kétezer kutya vár új tulajdonosra.

A gazdátlan ebek helyzetének javítását célzó mozgalmat a Mars anyacége 2006-ban hirdette meg először Amerikában. Az örökbefogadási programot eddig 4 kontinens 13 országában vezették be, a Közép-Európai régióban elsőként Magyarországon. A Mars Magyarország ezzel a kampánnyal is a társadalmi tudatformálás folyamatát kívánja erősíteni.

A hazai kampány eredményeként kedden a vállalat tízmillió forintos támogatást nyújtott át - Assisi Szent Ferenc Állatmenhely Alapítvány, Mohácsi Városszépítő és Városvédő Egyesület Állatbarát Tagozat, NOÉ Állatotthon Alapítvány, Tolna Megyei Állat és Természetvédő Alapítvány, Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány - öt magyarországi menhelynek, amelyeket egy korábbi pályázat során választottak ki.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.