Elindult a regisztráció a közúti áruforgalom ellenőrző rendszerébe

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal néhány napja elindított Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer (EKÁER) oldalán már regisztrálhatnak a gazdálkodók és képviselőik valamint megjelölhetik azokat is, akik a bejelentésekre jogosultak lesznek – közölte a szervezet.

 

A NAV oldaláról elérhető www.ekaer.nav.gov.hu portálon már aktív a regisztráció menüpont, ahol a bejelentésre kötelezettek és törvényes képviselőik regisztrálhatnak. Szintén regisztrálhat a bejelentésre kötelezett nevében az, aki a NAV-nál állandó meghatalmazottként szerepel, vagy az is, akit az elektronikus ügyintézésre az adózó feljogosított. A törvényes képviselő és az állandó meghatalmazott elsődleges felhasználóként tud regisztrálni az EKAER-be.

 

A regisztráció feltétele az elsődleges felhasználók esetében az ügyfélkapus hozzáférés megléte. Aki ezzel nem rendelkezik, az nem tud az EKAER-be regisztrálni, illetve amennyiben az ügyfélkapus jogosultsága a regisztrációt követően megszűnik, az EKÁER-be nem tud belépni.

Az elsődleges felhasználók a regisztrációt követően jogosultak más felhasználók (másodlagos felhasználók) számára az EKÁER-ben jogosultságokat biztosítani illetve visszavonni, valamint módosítani és a jogosultságok terjedelmét is meghatározni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.