Elindulhat a járműpiac stabilizációja a második félévben

A személygépjármű, kishaszon jármű és motorkerékpár piac helyreállásának elindulását várja az idei év második felétől a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE), a szervezet arra számít, hogy az idei forgalomba helyezési darabszámok elérik a 2009-es adatokat, esetleg meghaladják azokat - ismertette Erdélyi Péter, az egyesület társelnöke sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.

Az egyesület előrejelzése szerint az idén 65 ezer személygépjárművet helyeznek majd forgalomba, 7,9 százalékkal többet, mint 2009-ben. A becslés szerint a forgalomba helyezett kishaszon járművek száma 3,6 százalékkal 11 ezerre nőhet az idén. A prognózis szerint 4 ezer motorkerékpárt, 2.200 nagyhaszon járművet helyeznek forgalomba.

A motorkerékpár esetében ez 10,8 százalékos, a nagyhaszon gépjárműveknél pedig 5,3 százalékos növekedést jelent. Az előrejelzés szerint az idén 3 ezer robogót helyeznek forgalomba a tavalyi 650-nel szemben. A teljes piac így elérheti a 85.200 darabot, ami 7,4 százalékos emelkedés 2009-hez képest.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.