Elhunyt a Danubius tulajdonosa, Bernard Schreier

Elhunyt Sir Bernard Schreier, a Danubius Hotels Nyrt. elnöke és többségi tulajdonosa.

Elhunyt Sir Bernard Schreier, a Danubius Hotels Nyrt. elnöke – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. Közlésük szerint Sir Bernard Schreier rövid betegség után, 2013. június 1-jén, szombaton hunyt el. Az üzletember a CP holdingson és az Interag Zrt.-n keresztül összesen 70,3 százalékban volt tulajdonosa a szállodákat működtető vállalatnak. A Budapesti Értéktőzsdén a Danubius Nyrt. részvényeinek árfolyama délelőtt 11 óta csaknem 14 százalékot emelkedett. 

– A Danubius minden munkatársa együtt érez a családdal ezekben a nehéz napokban – közölte a társaság. Sir Bernard 1996-tól volt a Danubius Hotels Nyrt. elnöke és felügyelte a csoport magyarországi, majd a későbbiekben más közép-európai országokba történő terjeszkedését, melynek következtében a csoportot Európa vezető gyógyszálloda-tulajdonosává és -üzemeltetőjévé tette.

Sir Bernard szintén elnöke volt a CP Holdings Limitednek, a Danubius többségi tulajdonosának. A CP és a Schreier család részéről továbbra is elkötelezettséget tanúsít a Danubius iránt Sir Bernard lánya, Iris Gibbor, unokája, Alexei Schreier, valamint Robert Levy, mind tagjai úgy a CP, mint a Danubius igazgatóságának.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.