Elhunyt gazdáknak írt a kamara

Elhunyt gazdáknak küldött levelet Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A gazdálkodók rokonainak kézbesített küldeményekre a címzett neve elé még azt is odaírták, hogy „néhai".

A sajnálatos eset valóban megtörtént a vidékfejlesztési programról (VP) szóló kiadvány kézbesítése során – ismerte el az mno.hu megkeresésére a NAK.

Azt magyarázták, a kamarának kiemelt feladata a gazdálkodók tájékoztatása, ezért a VP-kézikönyvet – amely az országban elsőként adott átfogó és hiteles tájékoztatást a programról – valamennyi 3000 standard termelési érték (STÉ) feletti termelési potenciállal rendelkező agrárkamarai tagnak postán ingyenesen eljuttatták. Az ehhez szükséges címlistát a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól (MVH) kérte le a NAK.

Mint kiderült, az MVH a saját adatbázisában az elhunyt ügyfeleket úgy tartja nyilván, hogy nevük előtt szerepelteti a „néhai" szót. Erről a kamarai dolgozóknak természetesen tudomásuk volt, ezért a postázásra előkészített címlistából ezeket a személyeket a kiadvány postázása előtt törölték. A munka azonban nem sikerült hiba nélkül. Azaz, a címlistát nem sikerült tökéletesen megtisztítani.

Az okozott kellemetlenségért az érintettek szíves elnézését kérték, és kérik ezúton is – hangsúlyozták a kamaránál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.