Elhalasztja nyergesújfalui beruházását Forest-Papír

A higiéniai papírtermékeket gyártó Forest-Papír elhalasztja 3 milliárd forintos beruházását a nyergesújfalui ipari parkban, ahol 12 hektáron létesítettek volna feldolgozóegységet, raktárbázist és irodaházat.

A beruházást nem kizárólag a válság miatt halasztottuk el, fejlődésünk érdekében bérleményekben pillanatnyilag jobb  lehetőségeket találtunk, és a cég 15 éves fennállása óta az idei  lehet a Forest-Papír legjobb év - mondta  Deák Csaba, a cég marketingvezetője. aki a  vállalat egyik tulajdonosa is.


A társaság a válság kitörésével egy időben, szeptemberben  fejezte be 1,3 milliárd forintos beruházását Lábatlanon.  Szalvétagyártó és tekercses terméket feldolgozó gépsorokat  állítottak üzembe, amelyekkel új termékeket vittek piacra.

A  fejlesztésekkel növelték a kedvezőbb áru gyártmányok színvonalát,  valamint létrehoztak egy magyar prémiummárkát a higiéniai  papírtermékek körében.


A Forest-Papír Kft. száz százalékban magyar kézben lévő  társaság, munkavállalóinak száma meghaladja a 200 főt.  Magyarországon több telephellyel rendelkeznek, gyártást Leányváron,  Lábatlanon és Tökölön folytatnak.

A cég megbízásából készített felmérés szerint a Forest-Papír  Kft. Magyarországon piacvezető a papírból készült higiéniai  termékeivel. Gyártmányaik 10-15 százalékát a szomszédos országokban  értékesítik - mondta el Deák Csaba. A vállalat 2008-as forgalma  nettó 8,7 milliárd forint volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.