Élesedik a harc a lapostévé-piacon

A világ legnagyobb televíziógyártójává előlépett dél-koreai Samsung mentőövet dob a súlyos anyagi gondokkal küszködő Sharpnak azzal, hogy 111 millió dollárért megszerzi a japán cég részvényeinek 3 százalékát.

Persze nem önzetlenül teszi ezt, hanem azért, hogy hosszú távon lekösse magának a Sharp LCD-kijelző-gyártókapacitását, és a legkorszerűbb OLED (szerves fénykibocsátó dióda) technológiájú képernyőkből is biztosítsa saját ellátását, valamint növelje előnyét a tévépiacon második helyezett LG-vel és a harmadik Sonyval szemben. A Samsung tavaly világszerte 51 millió lapostévét értékesített.

A jövő egyértelműen a hajlékony és ultavékony OLED kijelzőké, ezek az eddig ismerteknél is sokkal fényesebb és élesebb képet tudnak produkálni, miközben energiafogyasztásuk is sokkal alacsonyabb.

A Samsung az új generációs, felsőkategóriás tévékészülékeinél az OLED technológiára tér át, s ehhez volt szüksége magához láncolni a fejlesztésben és gyártásban élen járó Sharpot. Ráadásul aprópénzért, hiszen a szerdai záróárnál 15 százalékkal olcsóbban jut majd a részvénycsomaghoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.