Elengedi a tartozások felét az E.ON

Az E.ON elengedi azon védendő áram- és gázfogyasztói október 15-e előtt lejárt számlatartozásának felét, akik ebből november elseje és az év vége között mégis törlesztenek.

Az E.ON ugyanakkora összeget enged el az úgynevezett védendő áram- és gázfogyasztói lejárt tartozásaiból, mint amennyit ők befizetnek - közölte a német hátterű energiaszolgáltató csoport.

A Védendő Fogyasztók Program egyszeri akció, amely 2010. november 1-jétől 2010. december 31-éig tart, és az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli áram- és gázszámla-tartozásokra vonatkozik.

Az időszak alatt az érintett ügyfelek többször is élhetnek a lehetőséggel, az akció valamennyi befizetésre vonatkozik. 

 

Az E.ON a közelmúltban indított „Bónusz Kedvezmény" akciója - melynek köszönhetően a vállalat pontosan fizető fogyasztói az országban a legalacsonyabb áramtarifákat élvezhetik - után ezúttal a szociálisan rászorulókat, illetve a fogyatékkal élőket szeretné segíteni.

 Az E.ON Védendő Fogyasztók Programban a 2010. október 15-ig - a jogszabályi feltételek alapján - védendő fogyasztóként nyilvántartásba vett ügyfelek vehetnek részt. A vállalat minden jogosultat levélben értesített.

A programban az akció kezdete (november 1.) előtt beérkezett befizetések nem vesznek részt, az akció az október 15-e előtt keletkezett határidőn túli tartozásokra vonatkozik.

Az E.ON által elengedett összeg a tartozás fele és maximum 150 ezer forint lehet, a befizethető legkisebb összeg 3 ezer forint.

Pál Norbert, az E.ON Energiaszolgáltató ügyvezető igazgatója elmondta: „A gazdasági nehézségek a legtöbb család életére kihatottak. Tudjuk, hogy védendő ügyfeleink közül sokak számára jelent problémát a mindennapi megélhetés, erőfeszítéseik ellenére is sokan halmoznak fel áram- vagy gázszámlatartozást. A felhalmozott tartozás rendezése pedig önerőből gyakran már nem lehetséges. Ezért határoztunk úgy, hogy egyszeri lehetőségként segítséget nyújtunk azon ügyfeleinknek, akiket úgynevezett védendő fogyasztóként tartunk nyilván."

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.