Elárverezik Madoff baseball bérletét is

Az eBay internetes aukciós portálon lehet majd licitálni Bernard Madoff baseball bérletére, amely a New York Mets csapatának hazai mérkőzéseire szól. A 64 milliárd dolláros kárt okozó piramisjáték agytrösztje június 16.-án tudja meg, hány év börtönre ítéli a bíróság.

Bernard Madoff 64 milliárd dolláros kárt okozott, ezzel szemben alig egymilliárd dollár értékesíthető vagyona maradt a károsultak kifizetésére. Egész pontosan 826 millió dolláron osztozhatnak a rászedettek, miután a tavaly év végi mérleg véglegesnek tűnik, s Irving Picard, a manhattani bíróság által kirendelt csődgondnok ehhez csupám morzsákat tud hozzátenni.

Ilyen apróságnak tűnik Bernard Madoffnak az idei bajnokság mérkőzéseire szóló baseball bérlete. Az már biztos, hogy a 70 éves egykori nagybefektetőnek erre már nem lesz szüksége, hiszen jelenleg egy manhattani börtönben várja, hogy június 16.-án ítélet szülessen az ügyében. Múlt hónapban Madoff bűnösnek vallotta magát a vádpontokban, így csak a letöltendő évek száma maradt kérdéses. Madoffot egyébként meglátogathatta felesége, Ruth, aki ellen nem indult eljárás, azaz szabadon „élvezheti" majd hátralevő éveiben a szegénységet, tekintettel a teljes vagyonelkobzásra.

Visszatérve a baseball bérletre: arról nem szól a Houston Chronicle cikke, hogy ki mellé szól Madoff  jegye, pedig nem lenne érdektelen információ az sem. Az egykori Nasdaq elnök nevét viselő befektetési társaság valamennyi baseball bérletét elárverezik, alapáron a pakk 60750 dollárt, vagyis 14 millió forintot ér.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.