Elaléltak a vezető New York-i séfek a mangalicától
A washingtoni Wooly Pigs az első olyan amerikai vállalat, amelyik mangalica sertést importál. A cég a göndör szőrű magyar sertésfajtát már saját telepein tenyészti osztrák módszerek alkalmazásával. A sertészsír és a Mangalica állt a középpontjában a napokban a New York-i Prime Meats étteremben rendezett eseménynek, amelyen a város vezető séfjei és éttermi szakemberei vettek részt.
A The Wall Street Journal beszámolója szerint az ételeket remeknek találták olyan neves séfek, mint Tom Colicchio – akit nem mellesleg a James Beard Alapítvány a közelmúltban a világ legjobb séfjénak válaszott –, April Bloomfield és Bradford Thompson. Egyebek mellett mangalicából készült juharszirupban érlelt sertésszeletet, szárazon pácolt szeletet és sertészsírral készült kekszet szolgáltak fel.
A Wooly Pigs vezetője, Heath Putnam szerint a mangalicából készült ételeket sok étterem fel akarja venni kínálatába.
A Wooly Pigs célja, hogy a legjobb európai disznóhúsokkal azonos minőségű terméket állítsanak elő Amerikában. E célból importálják a világ legzamatosabb, legízletesebb - telítetlen zsírsavakban gazdag - húsát adó zsírsertést, a mangalicát.
A vállalat az Amerikában tenyésztett sertésektől eltérő mangalica fajta megőrzésére törekszik. A cég a sertések feldolgozását is különleges európai módszerekkel végzi, amelyekkel az Egyesült Államokban nem forgalmazott termékeket állítanak elő.