Elakadt a kódexvita a multikkal?

Pénteken délelőtt ismét tárgyalóasztalhoz ültek a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban a kereskedelmi láncok, az élelmiszer előállítók és a szaktárca szakemberei, hogy tető alá hozzák azt az etikai kódexet, hogy több magyar élelmiszer juthasson az áruházakba. Az Országos Kereskedelmi Szövetség a tárgyalások közben közleményt adott ki, amely szerint a tárgyalások megszakadtak. A minisztériumban délben tartanak sajtótájékoztatót.



Az Országos Kereskedelmi Szövetség szerkesztőségünkhöz eljutatott állásfoglalása szerint a tárgyalások azért akadtak el, mert a termelők, a feldolgozók és a szaktárca olyan követelésekkel álltak elő, melyek a kereskedelmi láncok költségeit alaposan megnövelnék, így - más választási lehetőség hiányában - a fogyasztói árak emelkedését okozhatták volna.

Ez különösen a jelenlegi piaci helyzetben teljesíthetetlen elvárás. A kereskedők a termékpálya helyzetét a következők szerint ítélik meg.A kereskedők szándéka jelenleg is kiegyensúlyozott üzleti kapcsolatok tartása a beszállítókkal, a vásárlók érdekében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.