Eladták a Kikát

Úgy tudni, a dél-afrikai Steinhoff-Group vásárolja meg az osztrák lakberendezési áruházláncot, s az ügylettel hozzájuk kerül a hat magyarországi Kika áruház is.

Pont került a KIKA lehetséges eladása körüli találgatások végére: osztrák lapértesülések szerint a dél-afrikai Steinhoff-csoport felvásárolta a KIKA/Leiner áruházláncot. A vételárról a felek nem beszélnek, úgy tudni, hogy jelenleg a versenyhatóságok döntésétől függ a megállapodás véglegesítése. A KIKA 73 lakberendezési áruházában mintegy 7500 főt foglalkoztat, 2012-es összesített forgalma 1,2 milliárd euró volt.

A magyar leányvállalatnak Magyarországon hat áruháza van, ahol 800 dolgozót foglalkoztatnak. A johannesburgi tőzsdén jegyzett Steinhoff-csoport egy számos tevékenységi kört felölelő cégkonglomerátum. Tavalyi 6,8 milliárd eurós forgalmának kétharmada a bútorkereskedelemből származik. (Mellette logisztikai cégei vannak.)

A magyar Kika Lakberendezési Kft. cégbíróságon elérhető legfrissebb forgalmi adatai szerint 2011-ben közel húszmilliárdos forgalmat ért el, ám az évet végül 879 milliós veszteséggel zárta.


Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.