Eladták a magyar leányt! Amerikaiak vették meg

A francia ISOCHEM S.A.S, a müncheni AURELIUS konszern érdekeltsége eladta magyarországi leányvállalatát, a kazincbarcikai Framochem Kft.-t annak németországi értékesítő partnerével, az ISOCHEM Deutschland GmbH-val együtt az egyesült államokbeli VanDeMark Chemical Inc. vállalatnak - írja a Börse online német hírportál.

Az ISOCHEM fő tevékenységi körébe nem tartozó Framochem 2013-ban 27,1 millió euró értékesítési árbevétel mellett 5,9 millió euró üzleti eredményt ért el.

A Framochem egyike a világ legnagyobb független foszgén-alapú finomvegyészeti vállalatainak. Termékeit a gyógyszeriparban, mezőgazdasági vegyszerek előállításában, szórakoztató-elektronikai termékekben alkalmazott műanyagok, valamint autóipari felhasználású lítiumion-akkumulátorok gyártásában alkalmazzák.

A vásárló, a VanDeMark Chemical Inc. az Uni-World Capital, L.P. pénzügyi befektető társaság érdekeltsége a Framochem megvásárlásával jelentősen kibővítette ügyfélbázisát, és lehetőséget szerzett forgalmának számottevő bővítésére. A két vállalat együttesen világpiaci vezető szerepre tehet szert.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.