Eladja cégét az Elmű-Émász

Az Elmű-Émász eladja kisebb áramtermelő egységeket fejlesztő-üzemeltető leányvállalatát a Wallis-többségű Alteónak.
Az Alteo Energiaszolgáltató megállapodást írt alá a német RWE-EnBW irányította Elmű-Émász tulajdonában lévő Sinergy Energiaszolgáltató, Beruházó és Tanácsadó Kft. megvásárlásáról - jelentette be szerdán a Wallis többségi tulajdonában álló Alteo igazgatósága a BÉT honlapján.

A Sinergy megújulós és kisebb hagyományos áramtermelő egységek kiépítésével és működtetésével foglalkozik. Többek között 40 MW-nyi "virtuális erőművet" is üzemeltet.

A tőzsde "T" (technikai) kategóriájában jegyzett Alteo megfogalmazása szerint a Sinergy Csoport által működtetett erőművi eszközpark és a rendelkezésre álló szakmai know-how a sikeres zárást követően lehetővé teszi, hogy a társaság teljesebben ki tudja használni főbb üzletágainak – a megújuló, az azt kiegészítő hagyományos energiatermelés, valamint az energiakereskedelem, és a komplex energetikai szolgáltatási tevékenységben lévő – együttműködését.

A megvásárolt vállalat nettó árbevétele 4,21 milliárd forint volt tavaly, adózott vesztsége 42,15 millió forint lett. Az Alteo 2013-ban 6,17 milliárd forintos árbevétel mellett 57,5 millió forint nettó eredményt ért el. 

A Sinergy üzletrészének tulajdonjoga a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyása, továbbá egyéb – a szerződésben meghatározott – feltétel teljesülése esetén száll át az Alteóra, várhatóan 2015 első negyedévének végén.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.