Éjjel-nappal gyártják a kecskeméti Mercedest

A kecskeméti Mercedes-Benznél májustól bevezetik a harmadik műszakot, ezzel további termelőkapacitás áll rendelkezésre az új kompaktautó-generáció gyártására. A harmadik műszak bevezetésének köszönhetően a létszámot 500 fővel 3500-ra bővítik.

A növekvő piaci igények miatt májustól a Daimler németországi és magyarországi telephelyén is teljes gőzzel gyártják a kompakt autókat: Rastattban készül az A-, B-, CLA- és GLA, Kecskeméten a B- és a CLA kupé.

A nagy kereslet miatt az elmúlt évben mindkét gyár több szombati napon is termelt, és ez a rugalmas, szorosan a piaci igényekhez igazodó üzemeltetés - függetlenül a kecskeméti harmadik műszak bevezetésétől - az idei évben is tovább folytatódik. A rastatti testvérgyárban már 2012 októbere óta három műszakban, tehát 24 órában készülnek autók.

–Az elmúlt hónapokban minden lehetséges műszakmodellt megvizsgáltunk, és végül arra a döntésre jutottunk, hogy az előre forgó három műszakos modell a legmegfelelőbb az optimális termeléshez - mondta Frank Klein, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója egy sajtóbeszélgetésen.

A kecskeméti gyárat kevesebb mint négy évvel a 2008 nyarán történt helyszínválasztást követően, 2012 márciusában adták át, és azóta a legkorszerűbb környezetbarát technológia segítségével gyártja a B-osztályt. 2013 januárja óta kizárólag Kecskeméten készül - második modellként - az új négyajtós kompakt CLA kupé, amely innen jut el a vevőkhöz a világ minden tájára. 2013-ban Kecskeméten több mint 109 ezer jármű készült.

A kecskeméti  Mercedes gyár ismét a régió legvonzóbb munkáltatója lett a legfrissebb kutatások szerint - nem utolsósorban köszönhető ez a gyár munkatársainak magas fokú szakképzettségének, valamint annak az úttörő kezdeményezésnek is, hogy a vállalat magyar partnerekkel közösen, német mintára meghonosította a duális szakképzést és a duális főiskolai képzést.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.