Együttműködési megállapodás az Egis és a Celltrion csoport között

Együttműködési megállapodást kötött az Egis Nyrt. a dél-koreai Celltrion Inc. (Celltrion) és a Celltrion Healthcare Co. Ltd. társaságokkal (együttesen: a Celltrion csoport) a Celltrion által az FDA/EMA irányelveknek megfelelően fejlesztett és gyártott biológiai gyógyszerek forgalmazására - közölte az Egis a BÉT honlapján pénteken.

A monoklonális antitestek előállítására specializálódott vállalatok között a Celltrion csoport egyike a világ vezető biotechnológiai gyógyszeripari vállalatainak.

A szerződés mindkét fél számára előnyös helyzetet teremt az úgynevezett biohasonló gyógyszerek piacán történő sikeres megjelenéshez, és növeli a vállalatok fejlődési lehetőségeit.

Az Egis termékválasztéka 8 biohasonló termékkel bővül, amelyek kizárólagos forgalmazási jogát az öt legnagyobb FÁK-ország piacára - köztük Oroszországra - kapja meg.

A Celltrion csoport számára kedvező lehetőségeket kínál az Egis kiterjedt értékesítési hálózata további 12 kelet-közép-európai,
illetve a FÁK-régióba tartozó országban.

A megkötött szerződéssel az EGIS-nek lehetősége nyílik arra, hogy a legelső biohasonló gyógyszergyártókkal egy időben jelenjen meg a daganatterápiás, immunrendszeri és gyulladásos betegségek biológiai terápiájának gyógyszerpiacain.

Az EGIS által megcélzott piac mérete jelenleg több mint 600 millió euró és két számjegyű növekedést mutat. A termékek piacra vitele 2012 és 2018 között várható. Az első biohasonló termék várhatóan 2012-ben vagy 2013 elején kerül kereskedelmi forgalomba, és az első év után várhatóan 30 millió eurós árbevételt eredményez.

Az aláírt együttműködési megállapodást várhatóan a következő hónapok során termék specifikus, részletes disztribúciós és szállítási szerződések követik.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.