Együtt repül az Alitalia az Air France-KLM-Delta trióval

Az Alitalia, a legnagyobb olasz légitársaság csatlakozott az Air France-KLM és Delta Air Lines transzatlanti járatüzemeltető együttműködéséhez.

A 2009 áprilisában megkötött egyezménnyel az együttműködésben részt vevő légitársaságok egy egységes, összehangolt transzatlanti járathálózatot hoztak létre költségeik és bevételeik megosztása érdekében.

Az immár négy tagú együttműködés a világ legnagyobb, napi 250 járaton 55 ezer férőhelyet biztosító transzatlanti járathálózatára terjed ki. Az Alitalia csatlakozásával az egységes hálózat napi 20 járattal bővült öt amerikai célállomásra Rómából és a Milánó Malpensa repülőtérről.

Az Alitalia belépésével az együttműködés a teljes transzatlanti légiforgalomnak már a 26 százalékát fedi le, ami a társaságoknak évi 10 milliárd dollárt meghaladó bevételt biztosít.

A hálózat csomópontjai Amszterdam, Atlanta, Róma, Detroit, Minneapolis, New York-JFK és Párizs-CDG, valamint Cincinnati, Milánó Malpensa, Memphis és Salt Lake City.

Az együttműködő felek minden olyan esetben, amikor az érvényes szerződések azt lehetővé teszik, járatmegosztó (code-sharing) szolgáltatást is nyújtanak transzatlanti utasaik számára az Egyesült Államok és az Európai Unió más légitársaságai és desztinációi viszonylatában, de esetenként még a világ más régiói felé is.

Az együttműködés irányítási feladatai egyenlő arányban oszlanak meg a résztvevő légitársaságok között. Az Alitalia képviselői azonnali hatállyal részt vesznek az együttműködés 11 munkacsoportjának tevékenységében, amelyek a hálózati, bevétel kezelési, értékesítési, termék, törzsutas, reklám-marketing, cargo, üzemeltetési, informatikai, kommunikációs és pénzügyi témákban felügyelik és irányítják az együttműködést.

Az Alitalia csatlakozása 2022. március 31-én jár le.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.