Egyszeri díjkezdeményt ad az E.ON

Méltányossági alapon egyszeri, utólagos, 10-20 ezer forint közötti díjengedményt ad a januári áramszünet által érintett fogyasztóknak az E.ON.

Az E.ON ma bejelentette, hogy méltányossági alapon az elosztói díjból utólagos engedményt nyújt azon ügyfeleinek, akik hosszabb ideig maradtak áram nélkül a 2009. január 27. és 2009. február 2. között bekövetkezett üzemzavarok során Vas, Zala és Somogy megye egyes részein. Az engedményből mind az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt., mind az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. ügyfelei részesülnek.

A cég közlése szerint méltányossági alapon nyújtja az engedményt, hiszen két független jelentés, az Országos Meteorológiai Szolgálat és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elemzése is megerősítette a rendkívüli időjárási körülményeket és az oszlopok megfelelő műszaki állapotát. Ezek szerint pedig a társaság nem tehető felelőssé a kialakult üzemzavarokért.

A társaság azon fogyasztóinak, akiknél 18 óránál hosszabb volt az áramkimaradás 10 ezer forintot, a 24 órát meghaladó kimaradás érintetteinek 15 ezer forintot, és akiknél 36 óránál is tovább tartott a sötétség, 20 ezer forintot fizet vissza.

Mivel az üzemzavar miatt több háztartásban leolvadt a hűtőszekrény, így megromlott a fagyaszott élelmiszer,  és ezzel kapcsolatban számos lakossági panasz érkezett a vállalathoz, ezért az E.ON a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével az elmúlt hetek során 64 millió forint értékben osztott ki élelmiszert az érintett családoknak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.