Egységes jegykedvezmény 55 év felett

Egységes kedvezményt ad december 14-től minden 55 évesnél idősebb utasának a MÁV-Start és a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút. A két társaság ezzel megszünteti a nők és a férfiak között életkor szerint különbséget tevő kedvezményeit.

Nemre való tekintet nélkül húsz százalék díjkedvezmény jár a vonatokon minden 55 évnél idősebb utasnak a december 14-i menetrendváltástól - jelentette be a MÁV-Strat és a Győr Sopron-Ebenfurti Vasút (GySEV).

A két társaság közleménye szerint az egységes kedvezmény bevezetését az indokolja, hogy az Európai Unió jogszabályai szerint a vasutaknak fel kell oldaniuk a nők és a férfiak között alkalmazott életkor szerinti diszkriminációt.

A vasuttal utazó nők eddig 55, a férfiak 60 év felett vehették igénybe a 20 százalékos menetdíj kedvezményt. A rendszer átalakításával azonban ez a megkülönböztetés megszűnik.

Az immár minden 55 év felett utasnak egyformán járó kedvezmény felhasználási feltételei változatlanok. A MÁV-Start és a GySEV a kedvezményre jogosultság igazolásához az életkort és a személyazonosságot igazoló okmányt fogadja el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.