Egységes lesz a mobilparkolás

Jön az egységes mobiltelefonos parkolás, autópálya díjfizetés. A július 1-től elérhető Nemzeti Mobilfizetési Rendszert (NMFR) a Nemzeti Mobilfizetési Zrt., partnerei bevonásával éles üzemi teszteli.

A társaság közlése szerint két hete, június elején eredményesen lezárult az NMFR informatikai fejlesztése, amelyet sikeres tesztelési időszak követett. A rendszer megvalósítását és elindulását a nemzeti mobilfizetési rendszerről szóló törvény és kormányrendelet határozza meg. A célja a közszolgáltatások országosan egységes rendszeren keresztül történő elektronikus és mobilfizetéses értékesítésének biztosítása.

Az országosan egységes rendszerű mobilparkolás elindulásához összesen hetven, önkormányzati tulajdonú parkolási közszolgáltató társasággal szerződnek június végéig. A cégek több, mint a fele már aláírta a szerződést.

Az autósok az autópályákat az eddig megszokott módokon vehetik igénybe mobilfizetéssel, a mobilparkolás terén azonban számíthatnak változásokra. A legfontosabb újdonság az lesz, hogy az NMFR elindulásától kezdődően a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. viszonteladójaként minden mobil- és mobilfizetési piaci szolgáltató az ország valamennyi fizetős parkoló-övezetében szolgáltatást nyújthat. A legnépszerűbb SMS-alapú mobilparkolás mellett tehát a jövőben jelentősebb szerephez juthatnak a különféle alkalmazásokat, és termékkapcsolásokat kínáló kisebb, innovatív szolgáltatók is, akik az eddigiekben csak egy-egy kerületben vagy településen lehettek jelen.

Hétfőn a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. új honlapján elérhetővé váltak azok az információk, amelyek a társaság és viszonteladóinak szolgáltatásait, a mobilparkolással és az e-matrica vásárlással kapcsolatos részletes tájékoztatásokat is tartalmazzák. Az új honlap a tájékoztatás mellett a legfontosabb ügyfélkapuként is funkcionál, amelyen keresztül a regisztrált felhasználók a mobilparkolási szolgáltatásokat is igénybe tudják venni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.