Egyre többen a Zalavíz mögött

Részvényeinek értékesítésével 28 önkormányzattal bővült a Zalavíz Zrt. tulajdonosainak köre; a cég az eddigi 120 ezer lakos mellett további 18 ezerre kiterjeszti víz- és szennyvízszolgáltatási körét.

Nagy András, a zalaegerszegi társaság vezérigazgatója a szerződések keddi aláírása után elmondta: eddig 110 tulajdonosa volt a legnagyobb zalai víziközmű cégnek, amely mostanáig 124 település 120 ezer lakosának nyújtott szolgáltatásokat. A 28 új tulajdonos önkormányzat - köztük a legnagyobb Zalaszentgrót és Zalalövő városa - részvényvásárlásával 18 ezer lakossal bővülhet a szolgáltatási kör.

Az 500 millió forintot meghaladó törzstőkéjű társaságnak mostantól 138 tulajdonosa van. A tavalyi árbevétel több mint 3,5 milliárd forint volt, a 280 alkalmazottat foglalkoztató cég eredményesen gazdálkodott - tette hozzá a vezérigazgató.

Nagy András kitért arra, hogy a víziközmű cégekre vonatkozó új törvényi szabályozáshoz igazodva erősödik a hatósági ellenőrzés, ami azonban a minőség javítását szolgálja. A cég a vízbázisok további minőségjavítása érdekében mintegy 5 milliárd forintos fejlesztési program tervezésén dolgozik.

Emlékeztetett: a Zalavíz az elmúlt években Magyarországon és Közép-Kelet-Európában is egyedülálló környezetvédelmi fejlesztéseket indított. Jelenleg 12 járműből álló olyan flottát üzemeltet, amely a szennyvíztisztítás során előállított CNG gázzal, vagyis biometánnal üzemel, de egy zalaegerszegi autóbuszt is ellátnak ezzel az üzemanyaggal.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.