Egyre több helyre lát rá a NAV

A „különféle fizikai közérzetet javító szolgáltatások" nyújtói mellett a konditermekben masszázs­szalonokban, gőzfürdőkben, szoláriumokban, sőt a mosodákban és a tisztítóknál is használni kell majd az online pénztárgépeket – pontosított kérdésünkre a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) a tekintetben, hogy mely szolgáltatóknak kell szeptember harmincadikától az adóhatósághoz bekötött online kasszát használni.

Egyre több helyre lát rá a NAV
Egyre több helyre lát rá a NAV
Népszabadság/archív

Mint ismeretes, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden jelentette be, hogy két lépcsőben bevezetik az online pénztárgépeket a szolgáltatók egy részénél.

Számításaink szerint a teljes szolgáltatói ágazat mintegy felénél. Így a motor- és autókereskedőknél és szervizeknél, a plasztikai sebészeti rendelőkben, diszkókban. A második ütemben január elsejétől a pénzváltók, a taxik és az Uber autói következnek. Utóbbi kategória azért érdekes, mert a fejlesztési tárca álláspontja szerint az Uber megsérti a magyar szabályokat.

A tárca kérdésünkre egyértelművé tette, hogy ezúttal nem lesz 30 napos moratórium a szolgáltatóknak, ahogy korábban a kereskedők kasszacseréje idején volt. Az NGM szerint a hátralévő fél év ugyanis bőven elegendő lesz a szolgáltatóknak az átálláshoz, így szeptember végétől már jár a bírság, ha nem adnak online kassza által nyomtatott nyugtát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.