Egyre nagyobb üzleteket kötne a szabadpiacon a Főgáz

Akár 1 milliárd köbméter földgázt is értékesíthet a Főgáz a 2015/16-os gázévben országosan több ezer szabadpiaci fogyasztójának - közölte a társaság szerdán.

A tájékoztatás szerint az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. szakmai irányítása alatt álló Főgáz Zrt. felkészült a jelentős változásokat hozó gázévre, amely az eddigi július 1-től a következő év június 30-áig tartó időszak helyett az Európai Unió szabályozásának megfelelően október 1-től szeptember 30-ig tart majd.

A szabadpiaci földgázfogyasztókat érintő ajánlatadási és szerződéskötési előkészületeket ennek megfelelően kezdte meg a társaság. Az erős verseny valamennyi fogyasztói szegmensben érzékelhető volt, amely az ügyfelek egyre tudatosabb magatartásával és a versenytársak aktív piaci jelenlétével magyarázható - fejtették ki a közleményben.

A versenyképes ajánlatoknak, illetve az aktív értékesítési tevékenységének köszönhetően a korábbi szabadpiaci ügyfelek többségének megtartása mellett számos új üzleti partner bizalmát is elnyerte a Főgáz az évek óta szűkülő földgázpiacon. A társaság jelentősen javította pozícióját a versenypiacon, és a következő időszakban a több ezer szabadpiaci fogyasztója számára értékesített földgáz mennyisége megközelítheti az 1 milliárd köbmétert - közölték.

A vegyipartól az autó- és gumiabroncsgyártáson át a szolgáltatóiparig "nagy tekintélyű és eredményes" vállalkozások választották a Főgázt partnerüknek. Közülük kiemelkednek a régióban is jelentős szerepet betöltő társaságok, mint a Richter, a Mercedes, a TESCO vagy a Zalakerámia. Ugyanakkor a társaságnak egyre fontosabb szerep jut az egyetemes szolgáltatásban vételező ügyfelek és a távhőszektor ellátásában is. A Főgáz látja el egyebek mellett Miskolc, Szombathely, Kecskemét és Gödöllő távfűtési társaságait - idézi a közlemény Laczó Sándort, a Főgáz Zrt. vezérigazgatóját.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.