Egyre kevesebb a munkanélküli

Tizenegyezer fővel kevesebben, 304 ezren folyamodtak munkanélküli segélyért a múlt héten a tengerentúlon, az adat elmaradt a konszenzus 315 ezres értékétől. Ezzel a mutató egy hónap elteltével ismét megközelítette a hét éve nem látott, válság előtti szinteket. A jelentésből az is kiderül, hogy az előző héten mért 315 ezres értéket sem kellett korrigálni.

A munkaerőpiac aktuális helyzetéről pontosabb képet adó négyhetes mozgóátlaggal számított mutató 315 ezer főről 311,5 ezer főre esett vissza. Ez utóbbi pedig 2007 augusztusa óta a második legalacsonyabb érték. A tartósan munkanélküli segélyben részesülők száma kismértékben, 10 ezer fővel 2,57 millió főről 2,58 millióra emelkedett.

A ma közölt adatok is megerősítik az amerikai munkaerőpiac folyamatos javulását, miközben bővül a foglalkoztatottság, egyre kevesebb álláshely szűnik meg - írja elemzésében a Quaestor. Május eleje óta a heti kérelmek száma a 298 ezer – 327 ezer közötti sávban mozog, amely már a válság előtti szinteket jelenti. A következő hetekben azonban volatilis adatközlések is jöhetnek, a szokásos nyári gyárleállások miatt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.