Egyműszakos termelésre állt át a magyar Suzuki

A japán földrengés nyomán jelentősen csökkent az anyaországi alkatrészgyártás, így az itteni összeszerelő üzemekben is visszavettek a tempóból.

Egyműszakos termelésre állt át a Magyar Suzuki - tudta meg a Napi Gazdaság.

Ruska Viktória, a társaság kommunikációs vezetője a lapnak elmondta, a lépés indoka, hogy a készleten lévő alkatrészek kitartsanak az utánpótlás megoldásáig.

"Egyelőre három hétig látunk előre" - fogalmazott Ruska, aki szerint a két műszakos termelés mielőbbi újraindítását indokolja a gyártásbeli kiesés elkerülése, illetve szavai szerint töretlenek a megrendelések.

A cég jelenleg azzal próbál lavírozni, hogy az eredetileg Japánból érkező alkatrészek helyett a globális piacon - a japán cég valamelyik leányvállalatótól - próbálja beszerezni.

Az Audi Hungaria Motor Kft. a motorokba és a járművekbe is épít néhány japán alkatrészt. A termelés Győrben jelenleg zavartalan, a vállalat biztosítja a szükséges alkatrészeket.

Az alkatrészellátást a cég logisztikai szakértői folyamatosan figyelik és gondoskodnak arról, hogy az üzemmenet zavartalan legyen, mondta a lapnak Czechmeister Mónika, a társaság kommunikációs vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.