Egymilliárdot sikkaszthatott egy privátbankár

Primitív módszerekkel sikkasztott el állítólag majdnem egymilliárd forintot az OTP egyik privátbankára.
A dokumentumok és aláírások hamisításával ügyeskedő K. Zsolt az idén bukott le egy belső vizsgálat alkalmával, azonnal bilincsbe verve vezették el – számolt be az esetről az index.hu. Az évek alatt ellopott pénzt K. magára költötte. Az esetnek nincs hatása a bank eredményére, mivel kevesebb, mint tíz esetről volt szó.

Az ügyfelekkel a bank titoktartási nyilatkozatot íratott alá, majd kártalanította őket. A rendőrség különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztással gyanúsítja az egykori bankárt. Az üggyel jelenleg a Nemzeti Nyomozó Iroda foglalkozik, jelenleg is folynak a tanúkihallgatások. Ha K. Zsoltot bűnösnek találja a bíróság, akár 10 évre is börtönbe kerülhet.

Legutóbb 2011-ben került nyilvánosságra egy hasonlóan nagy horderejű banki sikkasztás, aminek magyar szála is volt: az osztrák Oberbank egyik alkalmazottja nyúlt le az ügyfeleitől több mint nyolcmillió eurót. A módszere hasonló volt, mint most K. Zsolté: meghamisította az ügyfelek aláírásait, látszólagos átutalásokat hajtott végre. A pénz pedig egy magyarországi céghez került, amelynek a tolvaj és egy magyar férfi volt a közös tulajdonosa.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.