Egymilliárdos energetikai fejlesztés Nógrádban

Csaknem egymilliárd forintból hét településen kezdik meg önkormányzati intézmények energetikai korszerűsítését Nógrád megyében - jelentette be Balla Mihály fideszes országgyűlési képviselő, megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos szerdán sajtótájékoztatón Balassagyarmaton.

Balla Mihály elmondta: a múlt heti kormánydöntés értelmében a Környezet- és Energia Operatív Program (KEOP) keretében újíthatja fel önkormányzati intézményeit Balassagyarmat, Szécsény, Érsekvadkert, Nagyoroszi, Romhány, Szuha és Jobbágyi.

Egy-egy településen 150 millió forintból végezhetik el a munkát - tette hozzá. A miniszteri biztos, egyben a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője példaként említette, hogy Érsekvadkerten az idősek ellátásában részt vevő intézményekben kicserélik a nyílászárókat és hőszigetelő faburkolatokat építenek, Balassagyarmaton pedig oktatási, nevelési intézményekben történnek meg a korszerűsítések.

A felújítást követően az önkormányzatok alacsonyabb energiaköltséggel számolhatnak. Balla Mihály fontosnak nevezte, hogy Magyarország minél jobban ki tudja használni a 2007-2013-as időszak európai uniós forrásait. Elmondta, országosan december 31-ig kell elszámolni a KEOP-forrásokkal, ezért október végére a nógrádi településeknek is el kell végezniük a fejlesztéseket.
    A következő napokban minden önkormányzat elkészíti a műszaki dokumentációt. Az érintett települések korábban adtak már be pályázatot energetikai korszerűsítésre, van köztük olyan, amelyik tartaléklistán szerep

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.