Egymilliárd forintért repülőtér eladó!

Egymilliárd forintért eladásra hirdették meg a Fly Balaton reptér ingatlanjait. Az esetleges vevők kizárólag egyben vásárolhatják meg a létesítményt, a felszámolónak ugyanis az a legfőbb célja, hogy üzemképes maradjon a légikikötő.

Egymilliárd forintért ismét eladásra hirdették meg a FlyBalaton repülőtér ingatlanjait - adta hírül a sonline.hu. A hányatott sorsú repteret korábbi tulajdonosa 2008-ban kénytelen volt bezárni, s csupán 2010 tavaszán nyitott újra a FlyBalaton, miután az itt lévő ingatlanokat és eszközöket a felszámoló Vectigalis Zrt. bérbe adta az SCD-csoporthoz tartozó FB Airport Kft.-nek.

Az SCD-csoport augusztus elején - számos egyéb érdekeltsége mellett - eladta a FlyBalaton repülőtér hosszú távú bérleti és üzemeltetési jogát az újonnan alapított Turisztika Hungária Kft.-nek.

Sármelléki leszálló. Sötéten látják a jelent
Sármelléki leszálló. A reptér egyre több utast fogad

Az egykor a szovjet hadsereg által használt mintegy 400 hektáros reptér a rendszerváltás után került a zalavári és a sármelléki önkormányzatok tulajdonába, majd 2004-ben az ír és magyar üzletemberek által alapított Cape Clear Aviation (CCA) Kft. irányítása alá került. 2008-ban a gazdasági válság megpecsételte, a több mint 800 millió forintos adósságot felhalmozó cég sorsát, a repteret 2009 őszén kénytelen volt bezárni. A tartozások miatt felszámolási eljárás is indult a CCA ellen.

A Vectigalis megegyezett a repülőtér üzemeltetési jogával és más balatoni vagyonelemekkel is rendelkező Turisztika Hungária Kft.-vel mint új tulajdonossal a további működtetésről, és újból meghirdette értékesítésre egymilliárd forintért a reptéri ingatlanokat. A több mint 1500 négyzetméteres utasforgalmi terminált, a 480 négyzetméteres úgynevezett rendőrségi épületet, az üzemanyagtöltő állomást és a kiszolgáló létesítményeket, eszközöket kizárólag egyben, nettó egymilliárd forintért kínálja megvételre. A reptéri ingatlanok egy kézban tartásanak az a legfőbb oka, hogy megőrizhessék a létesítmény működőképességét. Pályázni szeptember 12-ig lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.