Egyezkedne a mozdonyvezetőkkel a MÁV

Szeretné elkerülni a sztrájkot, ezért kész egyeztetni a mozdonyvezetőkkel a MÁV-csoport vontatási üzletágát összefogó MÁV-Trakció. A szakszervezet szerdán döntött arról, hogy január 24-én figyelmeztető sztrájkot tart.

A MÁV-Trakció Zrt. a sztrájkfenyegetettség feloldásában érdekelt, ezért a továbbiakban is kész a tárgyalásokra a Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) keretein belül - közölte a társaság pénteken az MTI kérdésére, arra reagálva, hogy a Mozdonyvezetők Szakszervezetének (MOSZ) szerdai küldöttközgyűlése munkabeszüntetésről döntött, az első kétórás sztrájkot 2013. január 24-re hirdette meg.

A MOSZ azzal indokolta döntését, hogy a munkáltató elutasította a kollektív munkaügyi vitára tett kezdeményezését a munkakörülmények javításáról. A MÁV-Trakció erre reagálva azt közölte, hogy a MOSZ által felvetett kérdések megtárgyalásának fóruma a Vasúti Érdekegyeztető Tanács, amely rendszeresen ülésezik a MÁV-Trakció részvételével.

A társaság az MTI-nek küldött írásos válaszában úgy fogalmaz, hogy a MÁV-csoport vezetése és munkavállalói a mindennapi feladatok mellett az utasok jobb kiszolgálására, a komfortosabb utazási körülmények megteremtésére és a színvonal emelésére koncentrálnak.

A gazdasági és erőforrás-lehetőségek határain belül azonban a MÁV-Trakció vezetése a mozdonyvezetők munkakörülményeinek javítására is törekszik. A társaság a munkabékét veszélyeztető sztrájkfenyegetettség mielőbbi és kölcsönösen elfogadható feloldásában érdekelt, ezért a továbbiakban is kész a tárgyalásokra a VÉT keretein belül.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.