Egyesül a Magyar Telekom és a T-Kábel

Egymilliárd forintot takarítana meg évente integrációs programja folytatásával a Magyar Telekom: a társaság igazgatóságának javaslata szerint a következő lépés a T-Kábel beolvasztása lesz.

A Magyar Telekom (MT) és a T-Kábel egyesülésére tesz javaslatot a távközlési társaság igazgatósága. Az összevonással évente várthatóan 1 milliárd forint takarítható meg. A beolvadás a Dél-Vonal Kft.-t is érinti: a társaság a T-Kábel 100 százalékban tulajdonolt leányvállalata, mint ahogyan a T-Kábelnek az MT a kizárólagos tulajdonosa.

A telekom T-Kábel és Dél-Vonal leányvállalatai T-Home márka alatt analóg és digitális TV szolgáltatást, szélessávú internetet, valamint IP alapú hangszolgáltatást nyújtanak Magyarországon. Miután az anyavállalatnál a korábbi, technológiák mentén felépített szervezeti és menedzsmentstruktúrát ügyfél kategóriák mentén felépített szerkezet váltotta fel, 2008 őszén lehetővé vált a márkastruktúra megújítása is.

Az anyavállalat a márkaváltás keretében konszolidálta vezetékes termékkínálatát és egyszerűsítette T-Home márkanéven. A lépések eredményeképpen a TV szolgáltatás a „háromképernyős stratégia" egyik legfontosabb elemévé lépett elő. A stratégia lényege, hogy a csoport a mobilok, TV-ék és a számítógépek monitorján is szolgáltat.

A mostani összeolvadás a társaság versenyképességének erősítése mellett hozzájárul a hatékonyság javításához, a költségek további csökkentéséhez, illetve a pénzügyi és emberi erőforrások optimális működtetéséhez.

Az igazgatóság javaslatát az MT rendkívüli közgyűlésének, valamint a két leányvállalat legfőbb szerveinek is jóvá kell hagynia - terv szerint június 29-én. Az egyesülési folyamat a cégbírósági bejegyzéssel zárul.

Mivel a társaságok közvetlenül és közvetetten az MT 100 százalékos tulajdonában vannak, a tervezett lépéshez nincs szükség a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyására. 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.