Egyelőre nem kapunk hírt a gázról

A magyar diszpécserszolgálat eddig semmilyen jelzést nem kapott sem Oroszországból, sem Ukrajnából a magyar gázszállítások beindulását illetően, de a rendelkezésre álló források ma is bőven fedezik a hazai keresletet.

Ukrajna irányából továbbra sem érkezik gáz - tette közzé reggel a hazai rendszeregyensúlyért felelős FGSZ Földgázszállító Zrt. A magyar szállítórendszer készen áll az Ukrajna irányából meginduló gázszállítás azonnali fogadására, azonban a gáz érkezéséről hivatalos értesítést eddig nem kaptak, sem az ukrán, sem az orosz diszpécserszolgálattól. Az FGSZ Földgázszállító Zrt. folyamatosan elemzi a helyzetet és felkészült a gázforgalmazási rend megváltoztatására.

Vasárnap az ország gázfogyasztása 56 millió köbméter volt. Ausztria irányából 4,7 millió köbmétert vettünk át hazai célra, valamint 2,7 millió köbmétert továbbítottunk Szerbiába, 1,2 millió köbmétert pedig Bosznia-Hercegovina irányába. Szerbiába további 2 millió köbmétert szállított ki az FGSZ Zrt. hazai termelési forrásokból.

A mai napra várható fogyasztás 56-58 millió köbméter. A maximálisan felhasználható források mértéke 66 millió köbméter: földalatti gáztárolókból 53 millió köbméter, hazai termelésből 9 millió köbméter, nyugati irányú import pedig 4 millió köbméter. A felhasználható források biztosítják a forrás-fogyasztás egyensúlyát a mai napra, fogyasztói korlátozás nélkül - közlik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.