Egyelőre nem fizet az econet a szigeteseknek

A mai határidőig az econet.hu nem fizeti ki Gerendai Károlyéknak a Sziget Kft. többségi tulajdonjogáért járó másfélmilliárd forint készpénzt. Tárgyalnak: az új határidő november vége.

Tegnap módosították az econet.hu Média és Vagyonkezelő Nyrt. 100 százalékos leányvállalata, az EST Media Group Vagyonkezelő Kft., valamint a Szigerta Invest Kft., továbbá a Volt Invest Kft. között létrejött, a Sziget Kft. üzletrészeinek megvásárlását szabályozó szerződéseket - tette közzé az econet.hu a BÉT honlapján.

Egyrészt a mára esedékes vételárak megfizetésének határideje - figyelemmel a folyamatban lévő finanszírozási tárgyalásokra - 2010. november 29-re változik. Másfelől az eladók - a Szigerta és a Volt Invest - érdemi szerepet kapnak a "lehetséges finanszírozási konstrukciók kialakításában".

Mint arról korábban beszámoltunk: ma a - többször módosított - szerződések értelmében az econetnek másfél milliárd forint készpénzt kellett volna kicsengetnie a Sziget Kft. Gerendai Károly fő szervező által képviselt tulajdonosainak. Ezzel az econet.hu 26 százalékról 51 százalékra emelné tulajdonrészét a zenei fesztiválszervező kft.-ben. További részletek fizetésével 2013-ra 75 százalékig jutna.

Tudvalévő ugyanakkor: első vételár-részletként Gerendaiék tetemes mennyiségű econet-részvényt kaptak és a csoportban is vezetői menedzseri pozíciókhoz jutottak. Emiatt, noha most láthatólag ragaszkodnak a készpénzhez, nem érdekük a tőzsdén forgó céget érintő semminemű bonyodalom.

A Sziget Fesztivál...
A Sziget Fesztivál...
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.